5. elokuuta 2012

GOUHAU 2012

Oltiin siis Hetan kanssa GouHau-leirillä Virroilla, ja voin taasen sanoa, että hyvin onnistunut leiri taas kerran! :)

24.7. TIISTAI Leiripäivä vol. 1

Keskiviikon ohjelma.

Ekana oli tietenkin majoittuminen, kun paikanpäälle päästiin. Majoittautumisen jälkeen kerrottiin säännöt, leirirajat jne. 

Siinä sitten käytiin syömässä, ja tutustuttiin oman ohjaajan kanssa muihin saman mökin asukkaisiin, jossa jokainen sai kertoa omasta- tai lainakoirastaan nimen, rodun jne. 

Melkeempä heti päästiinkin sitten kouluttautumaan. Koulutukset on 
gouhaulla tosi alkeistasosia, koska osa koirakoista ei ees osannu istua!
Mutta okei, mä tiesin sen, että koulutukset tulee jossain määrin olemaan meille tuskastuttavan pitkästyttäviä, koska suurin osa asioista oli sellasia joita Heta jo osas. 

JH:ssa otettiin ihan vaan liikettä isossa ympyrässä, ja "tuomarit" kävi kopeloimassa koiria.
Tempuissa tehtiin kahdeksikkoa jalkojen välissä, ja kun se alko luonnistumaan, sai kokeilla pujottelua jalkojen välistä. Heta osaa ton pujottelun jollakin tapaa, mutta vielä aika epävarmaa sen meno on !:)
Agissa mentiin puomia! (...Oi mikä mahtava tilaisuus treenata kontakteja...;)) Suurin osa koirista ei ollut ees nähny koko puomia koskaan, joten siinä meni hirmusesti aikaa, jotta kaikki arimmatkin koirat saatiin puomilta menemään. :) Mutta mikäs siinä, siitähän mekin sillon aikoinaan ollaan alotettu. Hetan kanssa mentiin puomi sitten pariin kertaan, ottaen kontaktit hyviiin tarkasti, ja ne jopa onnistu! :)
Tokossa otettiin koiraan kontaktia, istumista ja oikeaoppista maahan menoa ( ei siis niin , että ensin koira istuu ja sitten menee maahan ) vaan, koira menee suoraan seisomisesta maahan. 

Iltaohjelmassa esiteltiin sitten jokainen ohjus, joka sitten kerto omasta koirasta/koiristaan ja mitä niiden kanssa harrastaa, miksi oli lähteny tälle leirille jne. :)

Oli tässä ekassa leiripäivässä jotaki jännitystäki. Ensinnä, Heta oksenti mun sängylle, väänsi päivän aikana kolme ruikkua, Hetaa pisti paarma huuleen, joka sitte vaivas pikkusta koko ajan, ja häkissä ollensaa Heta oli raapinu häkin ovea niin, että häkin tuuletin oli tippunut lattialle ja juomakuppi kaatunu, joten Hetan häkki aivan tulvi vetttä! :--DD

Kuitenkin kaikista parasta koko päivässä oli se, että sain nähdä taas Annan ja Emin vuoden tauon jälkeen!



Jälleennäkemisen riemu! :) Anna ja Heta
©äiti, täs me leiriläiset XD
Operaatio oksennuksen siivoaminen.... :DD

25.7. Keskiviikko Leiripäivä vol 2.

Eka leiriyö oli oikeastaan kauhea! Oma nenä oli tukossa koko yön, yskin tyyliin vartin välein. Heta seilas ainavaan, eikä se oikein tienny missä se olis oikeen nukkunu. Aamulla herätyskello soi kuitenkin varttia vaille kahdeksan, ja ei muutakun käyttämään Hetaa pihalla. 08:15 oli aamujumppa, jonka jälkeen lähettiin syömään, ruokittiin koirat ja sitten koirankiekalle (= pieni aamulenkki, jonka varrella koira-aiheisia kysymyksiä, oikein vastaanneet palkitaan aina iltaohjelmassa) 

Vuorossa oli sitten päivän ekat koulutukset.
Agissa mentiin ihan yksittäisenä esteenä putkea ja hyppyä. :) Heta iloitsi taas, kun pääs kirmaamaan putkeen! :D
Tokossa otettiin perusasentoa ja maahanmenoa.
JHssa mentiin kolmiota ja eestaas-liikettä.
Tempuissa ryömittiin ja kierittiin.
Koulutukset oli taas meille aika helppoja, ainoastaan ryömiminen ei oikein meinannu onnistua. Hetan peräpää meinaa aina nousta jollakin ilveellä sieltä maasta.. Sitä meidän pitää vielä reeniä kotonaki! :)

Ehdottomasti paras juttu tässä päivässä oli VEPE-lajiesittely. Esittelyn tuli pitämään Pirkanmaan noutajayhdistys ry, niimpä nää vepekoirat olikin suurimmaks osaks kaikki kultsuja. Nähtiin vedessä myös basset hound ja sakemanneja. =) Näistä tulikin räpsittyä melkonen liuta kuvia! :)

Oli siellä muitaki paparazzeja! ;)
En ruvennut nyt laittamaan noita kuvia sen suurempaan järjestykseen, tai sepostamaan mitä niissä tapahtuu. Itelle sytty sellanen iiiso kipinä VEPEen, ja tunne, että mun on pakko omistaa joskus tulevaisuudessa vepeilevä lansu! Nyt kun näki, mitä tää vepe ihan oikeesti on, niin harmittaa aivan vietävästi, kun Allusta ei koskaan vepeilijää saatu :(

Tässäpä sitte jotai sekalaista seurakuntaa kuvista: 

Anna ja lainakoira-Detta. :) 
Leirilläki voi ottaa iisisti! :)
Emi the junior handler! :D
Anna the valokuvaaja! :D
Yritys saada Heta ja Stifu kattomaan samaan suuntaan
-EPÄONNISTUI! :D

Anna- mun virallinen dogsitter! :D
26.7. Torstai Leiripäivä vol. 3.

Aamulla oli taas normaalisti aamupisut, jumppa, syömiset ja koirankiekka! Pieni sepostus taas koulutuksista:
Agissa mentiin valssia, muuria ja pöytää. Hyvää harjotusta taas pöydällä pysymiselle, kun siinä ei meinaa malttaa millään pysyä sitä viittä sekunttia... :D
Tokossa otettiin edelleenkin perusasentoa, ja hieman seuraamisen alkeita. :) Meille annettiin ohjeeks, että vaikka Heta osaa jo seuraamisen (kulkee suhteellisen kaukana musta), niin kouluttaja suositteli imuttamista. Sitä ollaan nyt muutaman kerran kokeiltu, ja oon huomannu, että sehän tepsii, ihan oikeasti! Heta seuraa paljon lähempänä! :)
Tempuissa kierittiin ja otettiin muutama rallytoko-liikekkin! :) Vaikutti muuten ihan mukavalta tuo rallytokokin! Vois joskus ihan oikeasti alkaa treenaamaan sitä ihan kunnolla.  :)
JHssa koottiin kaikki leirin opit yhteen, ja oltiin nyt "oikeassa" kehässä. Sain hyviä neuvoja, miten Hetaa kannattais esittää, ja nyt me ollaankin valmentauduttu oikeen tuliteriks seuraavaan näyttelyyn! :)

Illalla, ilman viilennettyä lähdettiin lenkkeilemään sopivan kokosissa ryhmissä luontopolulle. Siellä tuli sitten rupateltua ei niin tuttujenkin ihmisten kanssa! Täytyy kyllä myöntää, että kun omistaa koiran, löytyy AINA toisten koiraihmisten kanssa jutusteltavaa! :)

Iltaohjelmassa meidät palkittiin taas koirankiekasta (...niinkun jokaisena muunakin iltana...;)) ja oon nyt sitte kivasti kantanu kotiin vaikka ja mitä nameja sun muuta pikkukrääsää! :)

27.7. Perjantai Leiripäivä vol. 4.

Aamusta piti pakata ja kaikki kamppeet piti roudata pois mökeistä. Kello kymmeneltä alko koirataitotesti, jossa testattiin oltiinko me opittu tällä leirillä yhtään mitään! :) Taitotestin jälkeen oli luento koiran ruokinnasta, jossa puhui Pedigreen edustaja. Sen jälkeen olikin vain enää lopputilaisuus, jossa jaettiin "iloisin leiriläinen" yms tittelit. Sitten olikin jo aika sanoa heipat kaikille ihanille ihmisille! :( Läksiäislahjaks saatiin kauppakassillinen pedigree makupaloja ruokaa jne. 

Kotimatkalla poikettiin vielä keskisellä, josta mukaan tarttu Hetalle nahkanen hihna ja Aliisalle Hurtan monitoimitalutin. Poikettiin sitten vielä Tuurin Mustissa ja Mirrissä, koska täytyhän nahkahihnaan saada myös panta! ;)

Leirituliaiset! :)
Lähikuva uudesta pannasta!

Ja sitten vielä pakollinen panta-posetus vielä itse mallin kanssa!  

ISO KIITOS KAIKILLE LEIRILÄISILLE, KOIRILLE JA AIVAN MAHTAVILLE GOUHAU-LEIRIN OHJUKSILLE!  

6 kommenttia:

  1. Liityin lukijaks :) mahtava postaus.

    ps. tässä miedän blogi -->

    http://jessenelama.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oli ihana leiri ! <3 Ja tosi ihanii kuvii Essi XD
    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli paras leiri! ♥ ;) Ja tottakai kuvat on ihanii! XD

      Poista
  3. Moi Essi!

    Ihana blogi ja mielettömän kiva kirjoitus leiristä. Voisiko tämän jutun julkaista Koiramme-lehdessä? Ja olisi kivaa kun voisi käyttää myös näitä sinun ottamia kuvia, olet taitava valokuvaaja! :) Laitatko mulle meiliä? Kiitos. :) krista.liikanen(at)hotmail.com

    Terkuin, Gouhaun leiripäällikkö Krista Liikanen

    VastaaPoista
  4. Love your pictures! Wow - a basset in waterwork. It's too awesome!

    VastaaPoista