10. joulukuuta 2012

hierontaa ja lääkekuurin loppumista

Tänään Heta on syönyt viimeset kipulääkkeensä. Tästä nyt reilu viikko elellään eteenpäin ja päästään näkemään minkälaiselta Hetan liikkuminen näyttää ilman kipulääkkeiden vaikutusta.

Eilen tosiaan hieroja kävi hieromassa Hetan lihakset, jotka siis oli toosi jumissa. Eniten jumissa oli vasen etujalka, jonka seuraksena myös oikeassa reidessä oli jumittumaa. Selkäkin oli aika paha, mutta ei kuulemma niin paha kuin koivet. Sain kyllä positiivisesti yllättyä, miten nätisti Heta anto hierojan pyöritellä ja vatvoa itteään.

tuitui ♥

Lopuks totes vaan, että aika jumissa koko koira oli, mutta oli kuulemma nähnyt viiielä paljon pahempia. Ohjeeks antoi nyt sitten antaa "kylmähoitoa" tassuille ja selälle. Eli laitetaan muovipussiin lunta ja painetaan tassua, selkää ym. vasten n. 10-15 minuuttia.
Suositteli myös, että Hetaa alettais hieromaan säännöllisesti, muutaman kuukauden välein. :) Aamulla Heta oli toosi kankea, ja hieroja tokaskin, että voipi olla nyt toosi kipeä seuraavat kolme päivää. Onhan ihmistenkin paikat hellänä hieronnan jälkeen, joten sama pätee koiriinkin. Nyt toivotaan, että hieronta, kylmähoidot ja oikeanlainen liikunta auttaa oireettomampaan arkeen. Jos kipuja tulee, niin mahdollisesti Heta syö loppuelämänsä kipulääkkeitä niin, että pystyy elämään normaalia kotikoiran elämää. (:

paukapäät♥


1 kommentti:

  1. Terkkuja Hetalle!

    Tulin ekaa kertaa kurkkaamaan teiän blogia, kun huomasin kuulumiset Lakken foorumilla. Mukavaa joulun odotusta ja onnea uusiin haasteisiin tokon osalta ja muutenkin!

    Meidän poppoo muutti hiljattain Alajärvelle, pidetään koiralauman (7 aikuista ja 10 pentua tällä hetkellä) kanssa Teerinevan koulua pystyssä.. :)

    -Maarit-

    VastaaPoista