28. kesäkuuta 2013

Hui kauhea!

Melkosesti voi näköjään tilanteet muuttua pienessä ajassa. Elvi on tunnetusti hyvin energinen, vilkas, tempperamenttinen ja KAIKEN syövä pentu... Viimeinen noista mainituista saatiin eilen kokea aika ikävällä tavalla.

Eilen aamulla Elvi otti suuhunsa myrkkysienen, näin tilanteen, ja otin sienen heti pois suusta. En sitten lähtenyt vielä siinä tilanteessa panikoimaan mitenkään suuresti, ja jatkettiin normaaleja aamutoimia. Tunnin kuluttua Elvi ensin oksensi kaksi kertaa  ja sitten vielä ripuloi. Vielä tässäkään tilanteessa ei mieleen tullut, että kaikki tää johtuis sienestä. Mietin vaan, että ehkä joskus vaan pennulla maha menee sekaisin. Sitten kuitenkin Elvi kapus syliin ja alko nukkua, ja siinä sitten aloin ihmetellä, että miks ihmeessä pikkusen suusta tuloo noin hirveästi kuolaa. Sitten kyllä huolestuin ihan kunnolla, ja käskin sitten isän soittaa eläinlääkäriin.

Ohjeeks annettiin saapua mahdollisimman nopeasti lääkäriin, koska kaikki oireet viittasivat myrkkysienen aiheuttamaan myrkytykseen. Eläinlääkärissä Elville annettiin lääkehiiltä ja nesteytettiin sisäisesti. Jouduttiin kuitenkin jäämään tarkkailuun tunnin ajaksi, ja kun Elvi alkoi pikkuhiljaa palailla normaaliksi saatiin lähteä kotiin.

Elvi sai siis myrkkysienen aiheuttaman Muskariini-myrkytyksen.

Kauhea tilanne! Enkä edes haluais kuvitella tilannetta, jossa Elvi olis päässy syömään koko sienen!!! Onni onnettomuudessa ja onneksi päästiin eläinlääkäriin mahdollisimman pian.

Kuitenkin, kaikki on nyt hyvin, ja Elvi on taas oma pirteä itsensä. Muutama kuva kuluneelta viikolta:


Elvi täytti tänään 8vkoa, painoi 1.6kg ja sai matolääkettä, joka oli Elvin mielestä ihan hyi yäk! :) Kokeiltiin myös ottaa vähän rakennekuvaa :) Hirmusen rohkea pieni nuori neiti ♥ Tästä tytöstä kasvaa vielä mahti harrastuskaveri!!

2 kommenttia:

  1. Voi, onneks ei kumminkaan sen pahempaa! Näyttää olevan vikkelä kaveri :D ihania kuvia!:)

    VastaaPoista
  2. Onneks ei sen pahemmin. Mikä kamera sulla on? :)

    VastaaPoista